Ja już zaczynam czuć wiosnę! Jest coraz cieplej, czuć zapach i smak
nowalijek? Nie mogę się doczekać świeżych warzyw: szczypiorku,
rzodkiewki, pomidorków, ogórków.... Wiem, wiem, trochę przesadzam, bo do
lata jeszcze daleko. Ale np świeży szczypiorek można mieć już i to
wyhodowany we własnej doniczce na domowym oknie. Dzisiaj wstałam rano,
standardowo pierwsze co czekał mnie spacer z psem. Zaspana, bezwładnie
ciągnięta przez psa myślałam co można zrobić sobie na śniadanie.
Chodziłam, chodziłam i wymyśliłam! Przypomniałam sobie o moim
szczypiorku, który nadaje się już do konsumpcji! coś co nie Pasta
jajeczna to coś co nie wymaga wiele pracy ani wiele czasu!
Wystarczy:
- 4 jajka,
- 2 łyżki majonezu,
- łyżeczka musztardy,
- garstka szczypiorku,
- sól i pieprz!
Do miski dodajemy majonez oraz musztardę, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy i mamy przepyszną pastę jajeczną ze szczypiorkiem! Znakomity pomysł na śniadanie! :) Pastą można smarować pieczywo wszelkiego rodzaju, bądź tak jak ja użyć do tego chrupkiej macy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz